Autóüveg fóliázás Budapest

Elektromos autó, használt autó Autóüveg fólizás

Elektromos autó, használt autó Autóüveg fólizás

Egyre többen próbálják valamilyen módon védeni autójuk belsejét a nyári naptól.

2021. június 29. - Kyocera Nyomtatók Global Union

Egyre többen próbálják valamilyen módon védeni autójuk belsejét a nyári naptól.

 

Persze ezek a fóliák nemcsak az UV ellen védenek, de a meleget is csökkentik, illetve mivel nem látni be, a biztonságot is növelik, ha véletlenül valamilyen értéket az autóban felejtünk.

Ami tény, hogy bár az autónk ablakait lefóliázhatjuk, mégsem tehetjük ezt bárhogyan, hiszen szabályok vonatkoznak rá. Kár kockáztatni, mert a szabályok meglehetősen megengedőek, de mindenképpen bizonylatköteles az utólag elhelyezett fólia, és ez az első szabály. A hátsó szélvédőn és a hátsó ülések oldalablakain szinte bármilyen sötét fólia elhelyezhető, de még ekkor is előírás a fólia és az üveg közé elhelyezett AF vagy H engedélyszám. Ennek tükrében érdemes szakműhelyben elvégeztetni a munkát, ugyanis a boltokban vagy internetről beszerezhető fóliákhoz biztosan nem járnak ezek az engedélyszámokat tartalmazó matricák. Van egy másik előnye a szakműhelynek: szép lesz az elvégzett munka, mert nem is olyan egyszerű feladat azt megcsinálni. Ahhoz, hogy úgy nézzen ki, mint ami akkor gördült le a gyár futószalagjáról, le kell szedni az ajtókárpitokat, és az üveget is kiszerelik a szakemberek. Biztos látott már mindenki olyan autót, amin házilag felbarkácsolt fólia volt, tele légbuborékokkal, felpöndörödő sarkokkal. Egy többmilliós autón meglehetősen ronda látvány.

Az autóra való fóliák felhelyezéséhez műbizonylat szükséges
A hiedelemmel ellentétben az első ablakok is fóliázhatók, sőt még a szélvédő is. Itt a szabály az, hogy az üveg és a fólia együttes fényáteresztő képességének csökkentése után sem haladhatja meg a fényértéke a 70 százalékot. Ezt műszerrel mérik. Ekkor is el kell helyezni az engedélyszámot tartalmazó matricákat a már korábban említett módon.

Mindezek mellett kell egy műbizonylat, amelyet a forgalmi engedélyben illik tartani. Ezt is kiállítja nekünk a szakműhely, nem is kell külön kérni. Ennek és az engedélyszámot tartalmazó matricák hiányában egy határozottabb rendőri intézkedés során akár le is kerülhet a rendszám az autóról, engedély nélküli átalakítás miatt. Ez esetben a bírság kifizetésén túl még azzal is számolni kell, hogy az autó csak szigorított KPM-vizsga után helyezhető újra forgalomba. Tehát nem érdemes ezzel otthon vacakolni, mert nagyon sok kellemetlenség származhat belőle. Egy szakműhelyben elvégeztetett munka után egyrészről szép lesz a kocsi, másrészről mindent a kezünkbe nyomnak, amitől hivatalos lesz az egész, és vígan furikázhatunk megszépült járgányunkkal.
Ha már itt tarunk, érdemes megemlíteni azt a sok műanyagból készült lámpaüveget, amelyek néhány év elteltével bemattulnak. Amellett, hogy ronda sárga lesz, a fényszóró teljesítményét is csökkenti. Erre is van egy hathatós megoldás, amely sokkal olcsóbb, mint a fényszórócsere. Az UV által így megkárosított fényszórók felületét felpolírozzák, átlátszó és immáron az UV ellen is védő fóliával látják el. Praktikus, olcsó és ez is a jogszabályoknak megfelelő megoldás, talán még azt is megkockáztathatjuk, hogy a gyárinál tartósabb megoldás.

 

 

1. https://bit.ly/2ViuzY7

2. https://bit.ly/3eabONh

3. https://bit.ly/36kekw0

4. https://bit.ly/3hjMCpp

5. https://bit.ly/3wmwgRb

A bejegyzés trackback címe:

https://autouvegfoliazas.blog.hu/api/trackback/id/tr7516608086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

Piackutatás, vízvezeték szerelő árak budapest, lemezmegmunkálás, autófóliázás, chiptuning, sos zárjavítás, lakásdekoráció

piackutatás és közvéleménykutatás az entercomtól autófóliázás vízvezeték szerelő árak, vízszerelő a petersegit.hu honlapon hegesztés és lemezmegmunkálás

multijogsi piackutatás

soso zarjavitas budapest

kiváló lakásdekoráció a designfurdoszoba oldalon Piackutatás és autófóliázás, vízvezeték szerelő árak budapest, lemezmegmunkálás, sos zarjavitas, chiptuning, lakásdekoráció