Autóüveg fóliázás Budapest

Elektromos autó, használt autó Autóüveg fólizás

Elektromos autó, használt autó Autóüveg fólizás

Amit az autófóliázásról tudni illik!

2022. március 03. - Kyocera Nyomtatók Global Union

Amit az autófóliázásról tudni illik!

 

Autófóliázás esetén beszélhetünk az autó üvegfelületeinek, valamint a karosszériájának fóliázásáról is. Autóüveg-fóliázás esetén a kocsi ablakának üvegeit borítják be speciális fóliával, amely a jármű komfortosságát és biztonságát hivatott növelni különleges tulajdonságai révén. A karosszériafóliázás célja lehet dekorációs jellegű vagy akár a fényezés védelmét szolgáló megoldás is.

Az autóüveg-fólia
Az autóüveg-fóliázáshoz poliészter alapanyagú fóliát használnak. Egy autóüvegfólia-termék annak ellenére, hogy szemmel láthatóan nagyon vékony, több rétegből áll össze. A fólia különféle rétegeit adhatják a hordozó anyag, a színezett anyag, a különböző fémrétegek, a karcálló anyag, a védőfólia stb. Az autóüveg-fólia vastagsága általában 25 és 175 mikron között változik. A felszerelést a jogi előírások miatt jellemzően szakkivitelező végzi.

A fólia az alábbi, a jármű komfortját, biztonságát javító tulajdonságokkal rendelkezhet.

Hővédelem: az autóüveg-fóliák képesek akár a napsugárzás 80 százalékának visszaverésére, így az autó utasterének felmelegedését nagymértékben gátolják, kiegészíthetik vagy akár egészében helyettesíthetik is a klímaberendezést.
Energia-megtakarítás: a hővédelemnek köszönhetően nyáron, meleg időben tehermentesíti a klímaberendezést. Mindezek által csökkenhet a jármű fogyasztása, energia takarítható meg.
Ultraibolya-védelem: az autóüveg-fóliák nem csak a látható napsugárzást verik vissza, de a bennük található különleges ultraibolya-blokkolók segítségével a káros napsugarakat is képesek megszűrni. Ez egyrészt lassítja a jármű belterében található berendezések, tárgyak sárgulását, fakulását, másrészt védi a kocsiban utazók szemének épségét is.
Betekintés- és vakításvédelem: a színezett fóliafajták csökkentik a napfény vakító hatását, így védik a szemet és lehetővé teszik a jármű biztonságosabb vezetését. Emellett bizonyos mértékig azt is megakadályozzák, hogy a jármű belterébe kívülről illetéktelenek tekintsenek be, így az értéktárgyakat is védik.
Szilánkvédelem: a fóliával ellátott ablakok szilánkvédelme nagymértékben megnövekedik, a nagy szakítószilárdságú fólia védelmet biztosít nem csak üvegtöréses sérülések, balesetek esetén, de erőszakos behatoláskor is.
Dekoratív megjelenés: a színezett fóliák nagymértékben képesek az autó üvegének, és így az egész jármű megjelenésének, esztétikusságának fokozására.
A fényáteresztés csökkenése bizonyos hátrányokkal is járhat, például éjszaka ronthatja a látási viszonyokat, illetve hatósági ellenőrzéskor megnehezítheti az autóban ülő személyek azonosítását.

Jogi szabályozás

A magyarországi jogszabályok értelmében az első szélvédőre, a napellenzőkkel takart felületre, bármilyen sötétségű fóliacsík telepíthető, a szélvédőn és a „B oszlop” előtti üvegeken ugyanakkor nem engedélyezettek olyan színezett fóliák, amelyek a már fóliázott üveg fényáteresztését az előírt minimum, azaz 70% alá csökkentenék. A vezető látóterében lévő oldalablakra engedélyes fólia szerelhető, ha a fólia és az üveg együttes fényáteresztése nem csökken 70% alá. A „B” oszlop mögötti ablakokra, bármilyen sötétségű engedélyezett fólia felszerelhető.

A fólia és az üveg közé eltávolíthatatlan módon kell a „H” vagy „AF” minősítő jelölést elhelyezni. A fóliázásról a kivitelezés után a fólia forgalmazó rendszerétől függően papír alapú vagy plasztikkártyás műbizonylatot kell kiállítani, mely igazolja a fólia szakszerű felszerelését és a fólia engedélyének meglétét egy rendőri ellenőrzés vagy a vizsgáztatás során.

A bejegyzés trackback címe:

https://autouvegfoliazas.blog.hu/api/trackback/id/tr3317770820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

Piackutatás, vízvezeték szerelő árak budapest, lemezmegmunkálás, autófóliázás, chiptuning, sos zárjavítás, lakásdekoráció

piackutatás és közvéleménykutatás az entercomtól autófóliázás vízvezeték szerelő árak, vízszerelő a petersegit.hu honlapon hegesztés és lemezmegmunkálás

multijogsi piackutatás

soso zarjavitas budapest

kiváló lakásdekoráció a designfurdoszoba oldalon Piackutatás és autófóliázás, vízvezeték szerelő árak budapest, lemezmegmunkálás, sos zarjavitas, chiptuning, lakásdekoráció